Årlig pris for opvarmning af 130 m2 parcelhus ved forskellige energiformer

Der er regnet på et hus på 130 m2 inkl. opvarmning af forbrugsvand. (Priserne opdateres løbende som de forskellige ting stiger) 

Husk at få reduktion i elafgiften

Har du en bolig der bliver opvarmet med med end 50% el. Skal du huske og få ændret din BBR. Og kontakte dit el-selvskab, der er rigtig mange penge og spare på den måde. Pr kWh time du benytter over 4000kr. Kan du kan få reduktion i elafgiften.

Det betyder kort sagt at du på den del af dit elforbrug, der overstiger 4.000 kWh om året, sparer 111,5 øre i elafgift inkl. moms pr kWh time. 

 

Typisk kunde case

Kunden har gasfyr som primær varmekilde. Og påtænker og supplere med en luft til luft varmepumpe. I det scenarie vil det være der smarteste og få sat varmepumpen op i det største rum. Det vil typisk være i stue/køkken området. 

Hvis man på den måde kan få varmepumpen til og dække omkring 40-50% så vil besparelsen bliver mærkbar på gas regningen. I sådan et eksempel vil varmepumpen typisk være tjent hjem på blot 1 år. 

Fordelen ved varmepumpen er den også kan bruges til køling om sommeren og at den samtidig fungere som luftrenser. Mange af de nyere modeller i dag har elektronisk luftrensning.